dinsdag 8 maart 2022

Spiroflorschaatsen

Na de krampscheuten bij de 100 kilometer schaatsen in Haarlem heb ik mijn rechterkuit een paar keer per dag ingesmeerd met Spiroflor.

In de loop der jaren heb ik deze gel leren kennen als een probaat middel. Het eerste dat ik vanmorgen dan ook deed was mijn kuiten goed met dit goedje insmeren.
Na met mijn vrouw en onze oudste kleinzoon ontbeten te hebben fietste ik om half 9 in de frisse  buitenlucht naar de Leidse IJshal.

Daar was de opkomst laag te noemen. We reden met 15 man op de buitenbaan, waarbij het peloton "Krasse knarren" op voorhand al verbrokkeld was. Ik deed het rustig aan en werd bij vrijwel iedere serie wel een keer gelapt.


Daar zat ik helemaal niet mee. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en totaal niets te forceren. Dat kon ik niet van het kleine peloton van 10 schaatsers verwachten. Ik kreeg bij de rondjes in 22 kilometer per uur gezelschap van iemand, die vorige week corona had. Ja, dat bestaat ook nog!

De proef op de som was de serie van 25 rondjes. Deze reed ik vlak, maar ik verloor wel de helft van het toch al kleine peloton. Niet omdat ik te hard reed, maar juist omdat ik te zacht ging.

Ik was tevreden, omdat ik alles nagenoeg pijnvrij kon schaatsen. Dat was eergisteren wel anders. Fysiek viel de Lastige Lijven Toertocht tegen, maar het was een uitmuntende mentale training. Ondanks alles had ik mijn doel toch bereikt.

Dat had ik als coördinator van de "Krasse knarren" niet. De opkomst op deze Internationale Vrouwendag was bedroevend laag: nul vrouwen!

Verder bestaat mijn oude voetbalclub DIOS uit Nieuw-Vennep vandaag exact 75 jaar. Bij deze wil ik de clubleden van deze gezellige sportvereniging van harte feliciteren met deze mijlpaal.

Op de dag, waarop ik Spiroflor op mijn kuiten smeerde, dwaalden mijn gedachten af naar de jaren '70. In die tijd kwam Tijgerbalsem op. Vooral met koud weer werd dit sterk geurend goedje door de meeste leden van het elftal stevig uitgesmeerd over de benen in een dampige kleedkamer. 

Waar Spiroflor nagenoeg geurloos is, was dat bepaald niet te zeggen van Tijger balsem.

Geen opmerkingen: