donderdag 10 maart 2022

Lenteschaatsen

Voor de zoveelste dag op rij had het vannacht gevroren.

Met deze aflandige wind hadden we met de huidige luchtdrukverdeling gegarandeerd op natuurijs kunnen schaatsen. Rond de kortste dag heb je niet zoveel mogelijk om op de Vogelplas te komen.
Het heeft echter niet zo mogen zijn. In de Leidse IJshal kon je merken, dat het minder druk is dan voor de Krokusvakantie. Toch reden we rond met een peloton van 15 man en een paar losse schaatsers, ondanks de strak blauwe lucht buiten.
We deden voor de verandering weer eens de originele piramide van 125 rondjes. Ik was benieuwd of de rechterkuit het zou houden als ik wat harder reed. Welnu, dat lukte prima.
Dinsdag werd ik bij praktisch iedere serie wel een rondje gelapt, nu gebeurde dat slecht tweemaal bij de langere series. 

De 5 kilometer ging in wat in sportkringen een negatieve split genoemd wordt.
De eerste helft ging met een snelheid van 23 kilometer per uur, de tweede in 24 in het uur.
Na de thee en koffie in de kantine van de IJshal viel de warmte op me. Temeer daar ik vanmorgen de winterjas nog goed kon gebruiken. Rond het middaguur was dat volstrekt overbodig.
Na me gedoucht te hebben fietste ik met mijn zomerjas naar de volkstuin, waar ik in het zonnetje met mijn vrouw lunchte. Het was echt lente.

Geen opmerkingen: