donderdag 17 maart 2022

Met de handrem erop rijden

De dag voor een grote inspanning hink je altijd op 2 gedachten. Je moet rustig aan doen en je mentaal én praktisch voorbereiden.

Na 3 jaar ga ik morgen in Haarlem proberen om weer eens een Alternatieve Elfstedentocht te rijden bij de traditionele Bert Grotenhuis Bokaal.
Vanmorgen fietste ik met mijn vrouw naar de Leidse IJshal. Aan de matige opkomst van de "Krasse knarren" kon je merken, dat het schaatsseizoen op zijn einde loopt.

Ik ging met de handrem erop rijden.

Ik liet vanaf de start het peloton zijn gang gaan en liet me bij vrijwel iedere serie een keer lappen. Aanvankelijk hield ik een snelheid van 22 kilometer per uur aan: op techniek schaatsen zonder me moe te maken. Dat kan ik morgen nog genoeg!
Een uitzondering maakte ik voor de 5 kilometer. De 25 rondjes op kop begon ik met 23 kilometer per uur om de tweede helft met 24 in het uur af te leggen.
Daarna liet ik de handrem zijn werk weer doen.

Na de thee fietste ik op mijn gemak naar huis, waar ik met Ada lunchte en 's middags mijn schaatsen sleep en alles klaar legde voor de slijtageslag van morgen. Aan de voorbereiding kan het niet liggen!

Geen opmerkingen: