zaterdag 12 maart 2022

Laatste kinderpartijtje van dit seizoen

Na vanmorgen de wekelijkse broodbestelling bij "De Helianth" opgehaald te hebben, bracht ik op de fiets met een omweg van 5 kilometer het oud papier en de glazen potten weg. Het was prima lenteweer.

Mijn vrouw was naar de volkstuin, toen ik om half 1 in mijn eentje lunchte. Om 1 uur zat ik op de fiets naar de Leidse IJshal.
Om half 2 zou ik mijn laatste kinderpartijtje van dit seizoen begeleiden. Oorspronkelijk stond deze genoteerd voor 12 februari, maar zoals zo vaak zorgde corona voor uitstel.

Om kwart over 1 waren de 6 kinderen al op het ijs. Ik haalde snel de helmen op en reikte deze uit aan de beginnende schaatsers.
Om half 2 begon de schaatsles op de buitenbaan. Als eerste daad haalde ik de jongens van de rekjes af en leerde ik hen de van Ab Krook geleerde beginhouding. Tergend langzaam ging dit eerste rondje, waarbij de kinderen regelmatig vielen.
Halverwege de les was de IHCL klaar met de shorttracktraining op de binnenbaan. De trainster en een leerling reden nog een rondje op volle snelheid met de linkerhand op het ijs. De beginners bekeken dit met open monden van bewondering.


"Ik kan dat ook niet!", zei ik geheel naar waarheid.
Wat ik wel kan, is de eerste beginselen van het schaatsen bijbrengen en dat gaat op de binnenbaan veel makkelijker dan op de buitenbaan.
Om half 3 zat het kinderpartijtje erop met als slot het toezingen van de jarige Job.
Ik deed mijn schaatsen uit en liet deze achter in de trainerskleedkamer, terwijl ik naar buiten liep, waar ik op Hans Boers wachtte. Samen liepen we naar het Houtkwartier.

Daarbij kwamen we langs het voormalige filiaal "Houtkwartier" van de Openbare Bibliotheek, waar ik deze week 40 jaar geleden begon als filiaalhoofd.

We maakten een wandeling door het Leidse Hout, waar we diverse gesneuvelde woudreuzen of de resten daarvan zagen liggen. De stormschade van 3 weken geleden.
Nu was het in dit mooie bos met zijn vele bloeiende sneeuwklokjes, krokussen en narcissen een stuk aangenamer.

Geen opmerkingen: