woensdag 30 maart 2022

"Oma kan alles maken!"

Vandaag werd onze oudste kleinzoon 4 jaar. Dat betekende, dat we vanmiddag op visite gingen om de kleuter te feliciteren. Na vanmorgen op de boerenmarkt in Leiden brood gehaald te hebben, fietsten Ada en ik naar Rotterdam toe. Dat ging redelijk gemakkelijk, want we hadden de wind goeddeels in de rug.
Langs de Vogelplas, waarop deze Oer-Hollandse sport afgelopen winter niet beoefend kon worden, fietsten we via onder andere Stompwijk, Nootdorp en Oude Leede naar Rotterdam  toe.
Terwijl oma een appeltaart bakte, mocht opa met zijn dochter de jarige kleinzoon op school ophalen.
Het feestvarken was niet verbaasd, dat Ada een taart gebakken had. Afgelopen maandag had hij verkondigd: "Oma kan alles maken!"
Opa kon dit wel beamen.

De andere grootouders waren er ook, dus thuisgekomen konden de cadeautjes worden uitgepakt. Daarna konden we aan tafel. Met al 50 fietskilometers op de teller, was opa er wel aan toe om wat te eten. Gezeten op een kruk tussen de beide kleinzoons kwam het eten op de tweede plaats.
Na het eten gingen we een stukje wandelen op het warmst van de dag.
Gezien de weersverwachtingen viel de temperatuur toch nog mee. Na een bezoek aan een speeltuintje in de buurt kuierden we weer terug naar het huis van de jarige, waar we van de heerlijke appeltaart konden genieten.

Om kwart over 4 werd het zoetjesaan tijd om op huis aan te gaan.

We hadden de wind tegen. Gelukkig was het een zachte bries.

Via Berkel-Rodenrijs en Pijnacker fietsten we naar de Driemanspolder, waar we een banaan en twee sneetjes noten-rozijnenbrood aten bij dit nieuwe recreatiegebied bij Zoetermeer.
Om half 7 waren we weer thuis. Ik had vandaag 82 kilometer gefietst. De langste fietsrit in 2022 tot nu toe. Een prima duurtraining in de slotweek van het schaatsseizoen.

Geen opmerkingen: