dinsdag 8 maart 2022

De strijd om de Gouden Bezem

De Sleutelstad telt jaarlijks heel wat evenementen. Sommige zijn stokoud, andere gloednieuw. Tot de laatste categorie behoort de strijd om de Gouden Bezem bij het Eerste Leidse Open Curlingkampioenschap.

De plaats van handeling is de Leidse IJshal aan de Vondellaan. Op zondag 27 maart kunt u vanaf half 2 met eigen ogen aanschouwen, hoe beginnelingen het er vanaf brengen bij het schuiven van de curlingstenen.
De deelnemende teams bestrijden elkaar om de halve finale te bereiken met de houten blokken van het Eisstockschiessen, dat ook bekend staat als Bavarian curling.

Het betreft de oudst bekende curlingvorm, waarvan de Engelse naam verwijst naar Beieren. Eisstockschiessen was en is vooral populair in de Alpenlanden en is ook demonstratiesport geweest bij de Olympische Spelen.

In de halve finale en de finales gaan de curlingstenen het verschil maken. Vooraf hebben alle deelnemers hiermee kunnen oefenen onder leiding van het nationale jeugdteam van de curlingbond. Wie weet staan zij in de toekomst als deelnemers op de Olympische Winterspelen?

Met mogelijk deelnemers aan de strijd om de Gouden Bezem, die over een onverwacht talent blijken te beschikken.

Mis het niet en kom 27 maart vanaf half 2 kijken in de Leidse IJshal. Niet onbelangrijk in deze tijden van snel stijgende prijzen: de toegang is geheel gratis! 

Geen opmerkingen: