woensdag 16 maart 2022

Een verkieslijke dag in een verkieslijke plaats


Het was onmiskenbaar: vandaag is de slotdag van de Gemeenteraadsverkiezingen, een verkieslijke dag.

En zoals wij vanmorgen aan de grond begonnen op 0,0 graden Celsius, daar beginnen alle partijen op 0,0%, terwijl ze allemaal gekozen willen worden.

Met toch maar de winterjas aan vertrok ik om 9 uur om boodschappen te doen op de Boerenmarkt en bij "De Helianth" mijmerde ik, over hoe verpauperd Leiden nog was, toen ik in 1979 in de Sleutelstad kwam wonen. Toen werd er al aan het herstel van deze historische stad.

We mogen als rechtgeaarde Hollanders graag mopperen over ons gemeentebestuur.

Ik ga niet ontkennen, dat ik daar ook wel eens aan meedoe. Maar als je kritiek hebt, dan moet je ook benoemen, wat wel goed gaat.
Welnu, tijdens deze rit fietste ik over de vernieuwde ventweg van de Haagweg, waar je nu veel veiliger en comfortabeler kunt fietsen en passeerde ik het Singelpark op een paar punten, zaken die wethouder Asley North op zijn lijst met geslaagde projecten mag zetten.

Ik reed naar het bouwterrein van Zwembad en IJshal "De Vliet", die wethouder Paul Dirkse op zijn erelijst mag bijschrijven.
De betonnen vloer ziet er al solide uit.

Langzaam maar zeker gaat de nieuwe IJshal de hoogte in.
De planning is, dat deze multifunctionele sportaccommodatie in mei 2023 wordt opgeleverd. Leiden wordt weer wat mooier.
Via een omweg reed ik naar huis toe. Het ritje boodschappen doen kostte me bijna 25 kilometer. Als pensionado heb je de tijd om niet altijd de makkelijkste weg te kiezen op een verkieslijke dag in een verkieslijke plaats.


Geen opmerkingen: