dinsdag 29 maart 2022

Afbouwen

Het schaatsseizoen loop zo zoetjesaan op zijn laatste benen. Normaal gesproken zou het al zijn afgelopen, maar door de lockdown in december en januari is de Leidse IJshal twee langer open dan normaal.
Gisterenmiddag heb ik voor de laatste keer een bedrijfsuitje met Eisstockschiessen begeleid. Het was weer een gezellige bedoening.

Vanmorgen fietste ik wederom naar de Vondellaan toe. Ondanks dat we afgelopen donderdag het seizoen met de "Krasse knarren" hebben afgesloten, was er een select groepje, dat de piramide van 125 rondjes aflegde. We waren met 4 man. Het leek wel op de tijden van weleer, toen de kernploeg uit ongeveer dit aantal schaatsers bestond.

Met Jaap Kroes, René Strelzyn en Aad Kleijweg reden we wat rustiger dan anders. Ontspannen rijden op techniek. Met 6 man op de buitenbaan kon dat makkelijk. We waren dan ook aan het afbouwen.
Na de koffie en thee deed ik nog wat boodschappen in de Leidse binnenstad, waarna ik doorfietste naar de Voorschoterweg, waar gebouwd werd aan de nieuwe kunstijsbaan.

Iedere week zie je dat de bouw van Zwembad en IJshal "De Vliet" gestaag vordert. En zo kwamen op deze dinsdag de twee betekenissen van afbouwen samen.

Ik fietste met de boodschappen naar huis, waarna ik mijn brood klaarmaakte. Ik fietste naar de volkstuin, waar ik in het zonnetje met mijn vrouw lunchte.

Na de lunch gaf ik de planten op de tuin water uit de sloot. Dat was hard nodig, want maart is een kurkdroge maand.

Om 3 uur fietste ik naar huis, waar ik later op de middag nog een rondje ging hardlopen. Op zondag 15 mei wacht de Leiden Marathon.

Het werd een rondje in en om de Stevenshof en door het park van "Ter Wadding" van 6 kilometer. De schaatsconditie mag ik zoetjesaan afbouwen, de loopconditie moet ik vanaf nu gaan opbouwen.

Geen opmerkingen: