donderdag 31 maart 2022

Maart roert zijn staart

De wekker stoorde mij wreed in mijn droom.

Ik verliet de echtelijke sponde en trok mijn schaatskleding aan. Vanmorgen was de laatste training van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal.
Na het ontbijt fietste ik naar de Vondellaan. Het was buiten gewoon koud te noemen met temperaturen net boven het vriespunt.

Waar we dinsdag met een kwartet begonnen, daar reden we vanmorgen met 9 schaatsers op de buitenbaan. Bij ons had het vannacht een piepklein beetje gesneeuwd, maar van één van de "Krasse knarren" hoorde ik, dat Deventer vanmorgen wakker werd in een witte wereld.

Maart roert zijn staart. De "Krasse knarren" deden dat ook. Wij hadden de vertrouwde spiegelgladde ijsvloer van de Leidse IJshal tot onze beschikking voor een combinatie van een piramide en een aftelrijmpje

We begonnen met 10 rondjes, 15, 20 en 25 om af te sluiten met 10, 9, 8 rondjes enzovoorts en zo verder. Tezamen kwam dit schema uit op de gebruikelijke 125 rondjes. 
Om half 11 zat de laatste schaatstraining van 2021-2022 van de "Krasse knarren" erop. Zo laat in maart heb ik dat nog niet meegemaakt. Na de koffie en thee in de kantine namen we afscheid van elkaar. Begin oktober pakken we de draad weer op.

Geen opmerkingen: