dinsdag 1 maart 2022

Carnaval op het ijs

Door de vakantiespreiding komt het af en toe voor, dat in de Leidse regio carnaval in de Krokusvakantie valt. Dit jaar was dit weer het geval.

In de Leidse IJshal werden te trainers en de kinderen uitgenodigd om verkleed te komen schaatsen.

Gisterenochtend waren er 111 kinderen op de schaatsinstuif afgekomen, vanmorgen kwamen we ook rond dit bij carnaval passende aantal uit.

Na een aan de grond koude nacht was het om half 9 zwaar bewolkt, toen ik bij de Leidse IJshal aankwam, waar ik mijn tovenaarskledij aantrok. 

Uiteraard was ik voorzien van een toverstokje. Op afstand oefende ik nog even op Poetin.

Helaas had dit niet meteen het gewenste effect.

Maar ja, toveren onttrekt zich juist aan de natuurkundige wetten.

Bij het lesgeven aan kinderen werkt het toverstokje wel. Op één of andere wijze hebben de kinderen er toch ontzag voor. Of zou het toch door mijn magische uitstraling komen?

Met de toverstaf in mijn hand werd het een speelse les. De kinderen veranderden in kikkers, waardoor ze springend naar de overzijde gingen, om als een ooievaar zo lang mogelijk  glijdend terug te rijden. Zo passeerde een hele serie dieren de revue. Uiteraard ontbrak de slang niet. Deze leek bijzonder veel op een polonaise, maar deze is gebaseerd op een Poolse dans. En Polen grenst aan de Oekraïne.

We deden een serie starts, waarbij de kinderen tegen de boarding moesten zitten en zo snel mogelijk naar de overzijde moesten schaatsen. De toverstaf gaf het startsein.
Na "Schipper mag ik overvaren" gingen we wederom als een slang over de baan, maar nu dwars door de andere groepen op de binnenbaan heen.

Jan Pieter Tensen, net als ondergetekende een echte Meerbonk, Ook op het vlak van verkleed schaatsen konden we het goed met elkaar vinden.

Na afloop van deze leuke schaatsles dronk ik een als thee vermomde toverdrank.

Want ja, in het Engels is tovenaar een wizzard, een wijze man.

En dat past geheel bij mij. Mijn directeur omschreef mij eens als "Een eigenwijze stijfkop!"
Ik was het geheel met hem eens....

Geen opmerkingen: