donderdag 24 maart 2022

Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush

Anneke van Giersbergen is vooral bekend als zangeres van metalband "The Gathering".
Gisteren gingen Ada en ik met Bas en Nel naar een optreden van haar onder de titel "Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush". De dag ervoor stond er een lovende recensie in Trouw getuige de kop "Anneke van Giersbergen zingt soms mooier dan Kate Bush".
De lat lag dus erg hoog, maar de verwachtingen werden bij het optreden in "De Meerse" in Hoofddorp volledig waargemaakt.

Zelf ben ik een fan van Kate Bush sinds haar overrompelende debuut als 19-jarige in 1978 met "Wuthering Heights", dat geïnspireerd was op het gelijknamige boek van Emily Brontë.
Haar naam en haar faam waren meteen gevestigd en na een eerste tournee was het daarna zo goed als gedaan met de live-optredens. Graag had ik er een keer naar toe gegaan, maar het is er nooit van gekomen. Maar het optreden van Anneke van Giersbergen maakte alles in één klap goed.
Een nummer, waarbij we kippenvel kregen, was "The man with the child in his eyes".

Daarbij moesten we meteen aan onze overleden vriend Tim de Beer denken, die met volle teugen genoten zou hebben van de vertolking dan de liederen door Anneke van Giersbergen.

Eén van de mooiste nummers was "Cloudbursting"

"Don't give up" zou een lijflied van me kunnen zijn.

Voor degenen, die nog een kaartje kunnen kopen voor "Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush" heb ik een helder advies: doen!!!

Geen opmerkingen: