vrijdag 4 maart 2022

Elfdorpentocht

De wekker stond op 6 uur. Wie denkt, dat het leven van een pensionado pas om een uur of 8 of nog later begint, vergist zich deerlijk.

Vanmorgen was de Elfdorpentocht in de Leidse IJshal. Dit is altijd het spetterende slotakkoord van de Krokusvakantie.

Na in mijn eentje ontbeten te hebben, zat ik om kwart over 7 op de fiets.

Om half 8 begonnen we met het neerzetten van het parcours, dat de kinderen diverse keren af moesten leggen. Daartoe kregen de 131 deelnemende kinderen een stempelkaart met dorpen uit de Leidse regio.

Zoals gebruikelijk is fungeerden Henk Distelvelt en ik als voorrijders tijdens de eerste loze ronde. Nu was er een jongen bij, die ik telkens tot de orde moest roepen, omdat hij voor ons ging rijden. Toen hij dit voor de officiële start ook deed, had ik een toepasselijke sanctie voor hem bedacht. Hij mocht starten op de laatste rij.
Samen met Jacob Vredenborg was ik geposteerd bij de ingang naar de binnenbaan net na de sneeuwhoop, waar de kinderen af en toe doorheen moesten banjeren.

Sommige kinderen maakten daar ook een duel op het scherpst van de snede van.
Na een start in het donker gingen successievelijk de lampen aan. Hopelijk is dit symbolisch voor de oorlog, waarbij we machteloos toe moeten kijken, hoe Oekraïne plat wordt gebombardeerd.

Tsaar Vladimir Poetin verdient een plekje in de Scheveningse gevangenis wegens oorlogsmisdaden.

Dat zal wel niet gebeuren, maar Nederland zet zijn geheime wapen in.

De kinderen hadden hier gelukkig geen weet van en maakten zich daar niet druk over.

Zij reden een Mini-Elfstedentocht en gaandeweg zag je de konen steeds roder worden bij deze Elfdorpentocht. 
Na ruim een uur zat dit festijn erop en konden we op gaan ruimen. Om half 11 zaten we achter de warme chocolademelk in de kantine van de IJshal. Hier werden Henk van Heuzen en Maup Honcoop in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger van de Leidse IJshal.

Aan alles komt een eind, ook aan de inzet voor de schaatslessen voor kinderen in de schoolvakanties. Maar geen nood, anderen nemen het stokje over.

Geen opmerkingen: