vrijdag 4 maart 2022

Sprinttitels

Vanmiddag lunchte ik met mijn vrouw op de volkstuin, waar zij in het zonnetje een aantal klussen deed.

Dat deed ik, toen ik thuis kwam: mijn schaatsen slijpen. Van het vele remmen op de binnenbaan in combinatie met door sneeuw kuieren worden de ijzers vrij snel bot.

Daarna maakte ik me klaar om voor de tweede keer vandaag naar de Leidse IJshal te fietsen. Door de schoolvakantie waren we maar met de helft van de IJVL-trainers aanwezig, maar dat gold ook voor het aantal kinderen.
Ik had met 3 vrij lange stokken een serie oefeningen bedacht, evenals een zestal pilonnen. Daarmee kwamen we het uur wel door, terwijl in Hamar de 500 meters bij de mannen en de vrouwen werden afgewerkt op de tweede dag van het Wereldkampioenschap sprint.
Thuisgekomen zag ik, dat Jutta Leerdam haar Oekraïense coach Kosta Poltavets een klein beetje vreugde bezorgde door wereldkampioene sprint te worden.

Femke Kok werd op korte afstand winnares van het zilver. Kai Verbij werd ook met een klein verschil verslagen door zijn vriend Thomas Krol. De Canadese favoriet Laurent Dubreuil, die gisteren de leiding in het algemeen klassement had genomen, moest zich afmelden door corona. Maar goed, over een paar jaar weet niemand dat meer en staat de sprinttitel van Krol gewoon in de boeken.

Leidenaar Tijmen Snel debuteerde met een degelijke tiende plaats.

Geen opmerkingen: