donderdag 31 maart 2022

Marathonschema

Vanaf de Leidse IJshal fietste ik naar de Hardloopwinkel. Daar kocht ik een tiental energiegelletjes met het oog op de komende 6 weken. Op 15 mei staat de Marathon van Leiden op het programma.

Nu het schaatsseizoen op een oor na gevild is, kan ik me gaan richten op het volbrengen van de 42.195 meter hardlopen. Dat begon ik vanmiddag mee na met mijn vrouw geluncht te hebben.
Terwijl zij naar de volkstuin fietste, zette ik de kilometerteller weer op 0. In maart had ik 860 kilometer gefietst. Het totaal van het eerste kwartaal kwam daarmee op 2360 kilometer. Dat is 2 kilometer minder dan vorig jaar.

Het verschil is gemaakt door de 2 dagen, waarop ik geen meter het gefietst: de dagen van de Lastige Lijven Toertocht en de Bert Grotenhuis Bokaal. waarop ik in totaal 300 kilometer heb geschaatst. Beide evenementen ontbraken vorig jaar.
Daarna schreef ik me in voor de Braassemloop van aanstaande zondag en de Omloop van Noordwijkerhout van 1 mei. Op beide dagen loop ik de halve marathon.

De enige 30 kilometer, die ik ga lopen is op 24 april, als ik meedoe met de Henk Hakker Memorial.

De rest van het schema vul ik in met veel kortere lopen van 6 tot maximaal 14 kilometer. Dit schema is mij in het najaar van 2021 goed bevallen.


Een vakantie in Asturias lag aan de basis van dit voor mij wezensvreemde marathonschema. Daar ik bij de start van de marathon frisser was dan anders, hou ik deze innovatie erin.

Op het warmst van de dag liep ik naar de volkstuin en weer terug. Een afstand van 6 kilometer. Onderweg kreeg ik wel wat regen en hagel op mijn hoofd. 

Maar vergeleken met Deventer en omgeving stelt het niets voor,

Geen opmerkingen: