woensdag 27 april 2022

Oranjeloop

Na 2 jaar werd Koningsdag weer als vanouds gevierd.

De opmaat daarvoor was de traditionele lintjesregen, waarbij ik ondanks mijn voorbeeldige gedrag even traditioneel buiten viel.

Wie wel in de prijzen viel was Carla Beenakker, een gewaardeerd lid van "Oktopus", die in Nieuw-Vennep al tal van jaren vrijwilligerswerk op allerlei plekken verricht.

Vanaf de jaren '60 kom ik al bij de familie Beenakker over de vloer. Een gastvrij gezin, waar veelvuldig schaterlachen opklinken. Carla, van harte gefeliciteerd. Het is je gegund. Kun je ook eens door het lint gaan!
Met Ada was ik gisteren naar Veenendaal-West getreind, waar we via de bossen van de Utrechtse heuvelrug naar de Binnenveldse hooilanden fietsten.
Over de Rijndijk trapten we naar Wageningen, waar we de promotie van onze neef Jesse meemaakten, die zijn proefschrift met verve verdedigde. En dat klopt, want Jesse had een nieuwe methode bedacht om de vernislaag van oude schilderijen met laserstralen en oplosmiddelen te kunnen reinigen.
Dus wie weet, worden over een aantal jaren beroemde schilderijen op deze wijze van het vuil in het vernis ontdaan en zien ze er weer als fonkelnieuw uit.

Daar gaat evenwel nog wel enig denkwerk aan vooraf.
Na het befaamde "Hora est!" konden we ons naar het gebouw van een studentenvereniging begeven, waar we op de weledelzeergeleerde neef konden proosten. Na een heerlijk buffet fietsten Ada en ik naar Rhenen, waar we de trein naar Utrecht namen, waar de binnenstad vol feestvierders liep. Door de drukte misten we de aansluitende trein en moesten we een half uur wachten. Zodoende waren we om middernacht pas thuis.

We hoefden er gelukkig niet vroeg uit en thuis utterden we wat. Mijn vrouw ging met haar vader naar de volkstuin, terwijl ik een rondje van 6 kilometer in en om de Stevenshof liep. Vanaf het begin voelde ik mijn bovenbenen. Hoewel het traplopen de afgelopen 3 dagen pijnloos verliep, was dit een teken, dat de 30 kilometer van zondag nog niet helemaal verwerkt was.
Wat dat aangaat was dit een prima training. Bij de marathon van Leiden van 15 mei zal ik mijn benen ook wel eens voelen....

Zo zorg ik voor mijn eigen lintje!

Geen opmerkingen: