maandag 11 april 2022

De Tachtigersloop

Vandaag is mijn zus Riet 80 jaar geworden. Gisteren werd dat 's middags gevierd in de Buitenkaag. Bij "Matt's" waren we met zo'n 50 personen aanwezig, waaronder aardig wat familieleden, die we 2 jaar niet gezien hadden. Overbodig om te zeggen, dat het een gezellig feest was.

Ada en ik waren er naar toe gefietst. Onder de gasten was ook Yvonne, die die dag de marathon van Rotterdam had gelopen. 

Ze was niet zo snel als Abdi Nageeye en ook niet zo snel als Nienke Brinkman, maar haar tijd van 3.31 mocht er zijn!

Vanmorgen fietsten we naar de volkstuin, waar mijn vrouw lunchte, terwijl ik met een mooie omweg naar huis fietste. Ik at thuis, waarna ik om half 3 naar de volkstuin ging lopen op de dag, dat familie Breed een derde Tachtiger afleverde.

En dat deed mij terugdenken aan de literatuurlessen op de middelbare school, waar de Tachtigers een belangrijke vernieuwingsbeweging vormden.

Het was een duurloop met onderbreking halverwege van 6 kilometer. Mijn aanloop naar de marathon van Leiden zal ik doen via de Asturias-methode. In het heuvelachtige landschap, waar momenteel de tulpen bloeien, heb ik met veel korte lopen een prima basis gelegd voor de marathon op 10 oktober.

Binnenkort zullen de tulpen ook uitbundig gaan bloeien in Nederland, waar nu het geel van de narcissen overheerst.

Dan kan ik weer door de tulpenvelden lopen.

Deze Tachtigersloop was dus een eitje.

Geen opmerkingen: