donderdag 1 juni 2017

Meteorologische zomer

Vandaag begon de meteorologische zomer. Het weerbeeld van vandaag klopte wat dat aangaat helemaal.

De afgelopen weken piekte de temperaturen trouwens al behoorlijk.

Vandaag had ik een heel andere donderdag dan gebruikelijk. Ik fietste om half 9 naar mijn werk, waar ik vandaag de conciƫrge als chauffeur zou vervangen. Om 12 uur fietste ik in het zonnetje naar huis, waar ik vanmiddag thuis zou werken aan het zomerrooster.

Vorige week had ik dat helemaal rond, maar een collega heeft eergisteren een baan gevonden in Zeeland en zij vertrekt per 1 augustus bij de bibliotheek. Ineens had ik een aantal roostergaten. Daar heb ik vanmiddag na de lunch van half 2 tot 4 uur aan gewerkt, terwijl ik luisterde naar de nummers, die we zaterdag met de Leidse Koorprojecten zullen zingen.

Om 4 uur zat mijn werkdag erop en zocht ik mijn skeelers op. Een kwartier later skeelerde ik langs de rand van de Stevenshof naar de Velostrada, waar ik naar station Voorschoten reed. Hier keerde ik om via de Rijndijk weer op huis aan te rijden, waar ruim 11 kilometer op het display van het sporthorloge bleek te staan. Het gemiddelde van 4.19 minuten per gereden was niet al te hoog en dat gold ook voor de hartslag: 88 slagen per minuut.
Het was gewoon weer even wennen aan het skeeleren. Maar ik heb er wel volop van genoten op deze mooie zomerdag!

Geen opmerkingen: