maandag 5 juni 2017

Op een mooie Pinksterdag

De weersverwachting voor vanmiddag was twijfelachtig, zodat Ada en ik vanmorgen na het ontbijt naar de volkstuin vertrokken, waar ik de planten in de kas water gaf en aardbeien peultjes plukte. Mijn vrouw deed het werk, waarbij groene vingers een vereiste waren.
Aan het eind van de ochtend fietste ik naar mijn schoonouders om aardbeien en sla te brengen. 's Middags utterde ik thuis wat. Om 6 uur aten we in de tuin. Om 7 uur fietste ik naar Jos Drabbels om samen met hem naar Katwijk te rijden voor de maandelijkse strandtraining. Om half 8 vertrok een groep van 8 IJVL-ers vanaf de skeelerbaan van Katwijk naar het strand.

Het weer was overdag al beter dan voorspeld en dat gold ook voor de avond. Het was bijna windstil en het was een heerlijke temperatuur om in te sporten. Dat deden we dan ook. Na op het strand ingewerkt te hebben volgde een Steigerung over 100 meter voordat we aan de inmiddels traditionele strandstoelslalom begonnen. Dit blok sloten we af met een piramide van 15, 30 en 45 seconden en weer terug.
Bij de strandopgang met betonnen platen deden we 5 sprintjes over 50 meter omhoog. We dribbelden terug naar de branding, waar we 3 keer een minuut schaatsstappen deden gevolgd door 20 bochtstappen linksom met daarna 20 maal rechtsom.


Op het mulle zand volgde een blok met stopsprongen en zweefsprongen omhoog met aansluitend buikspieroefeningen en opdrukken. Het hoogtepunt van de avond was nabij: bokjespringen!

Wat me nog nooit was overkomen, gebeurde op deze mooie Pinksterdag. Ik werd omver gekegeld door Marjolijn Donkerbroek. Dat dit me als oude bok nog moest overkomen....
Bij de strandopgang deden we 5 Steigerungen omhoog, waarna we snelwandelend terugliepen naar de branding voor de laatste oefening: slalommen tussen dribbelende IJVL-ers door. We liepen naar de skeelerbaan terug, waarna we met 6 personen naar het strand gingen.


Waar Marjolijn, Jos, Aukje en Annerieke nog gingen zwemmen in het nog koude Noordzeewater, zochten Jaap de Gorter en ik alvast een plekje op het terras van "Het Wantveld". Hier sloten we met zijn zessen een mooie Pinksterdag in stijl af.

En ja, het is waar. Nadat er een veel te hoge bloeddruk bij me was vastgesteld, drink ik voornamelijk alcoholvrij bier.

Geen opmerkingen: