maandag 12 juni 2017

Pittig

Vergeleken met de anderen uit de droogtrainingsgroep van de IJVL heb ik vrij weinig ervaring met de trainingen, die Elwin den Dulk op maandagavond geeft. Vanwege de training voor de marathon en de hersteltraining erna was ik er of niet of op halve kracht. Vanavond deed ik voor het eerst mee en ik moet zeggen, dat het pittig was.

Vanaf het clubgebouw van "Swift" liepen we naar het Romeinse fort, waar we eerst inwerkten, waarna we een aantal Steigerungen en sprins deden met de nadruk op de voorvoetlanding.
Daarna kwam 3 keer een halve minuut statisch zitten aan bod, gegolgd door 5 sprongen. Aansluitend deden we een aantal buikspieroefeningen, waaronder de "plank".

De technische krachtoefeningen waren ditmaal weer schaatsstappen in de elastieken. Samen met Frank Damen oefende ik de heupinzet met het de zijwaartse afzet. Dat ging goed, alleen draaide ik de romp teveel.

Na een drietal series in de elastieken, waarbij de oefening steeds sneller moest worden uitgevoerd, liepen we terug naar "De Bult", waar we snel lopen of met kikkersprongen de trap moesten nemen om dan via een omweg van ongeveer 400 meter terug te lopen.

De slotklim van 2 keer naar de top van "De Bult". De training werd afgesloten met een rondje van ruim 650 meter uitlopen op deze voormalige vuilnisbelt. Daarna konden we gaan douchen na deze pittige droogtraining.

Geen opmerkingen: