maandag 19 juni 2017

De brandnetelgrens

Vandaag was het in het grootste deel van ons land een tropische dag.

Na vanavond in de tuin gegeten te hebben fietste ik met Elwin den Dulk naar het clubhuis van "Swift", waar we op deze warme zomeravond onze wekelijkse droogtraining hadden op "De Bult".

Vanwege het warme weer zou het vandaag een extensieve training zijn. We liepen dan ook minder dan gebruikelijk. Maar wie denkt, dat het daardoor een lichte training was, vergist zich deerlijk.
De eerste oefening was schaatsstappen naar een kant met de nadruk op de heupinzet. Zo kwam ik telkens dicht bij de brandnetels.

Rotterdam heeft zijn brandgrens, "De Bult" zijn brandnetelgrens. Nu ben ik wel een doordouwer, maar dat moet je niet overdrijven. Ik hield dan ook keurig halt bij deze grens. Ik ben nu eenmaal een gevoelig type....
Een variant hierop waren de bochtstappen in de elastieken. Daar er niet genoeg elastieken waren, offerde ik me op en deed ik schaatsstappen afgewisseld met statisch zitten. Ook iets dat zwaarder is dan het eruit ziet. Datzelfde geldt ook voor de serie buikspieroefeningen, die volgde, waarbij de voor mij nieuwe bergbeklimmer.

Het slotdeel van de training was mijn favoriete onderdeel: schaatsplanken. Dat gebeurde in 2 blokken van 3 x 30 seconden. Van alle oefeningen komt deze het dichtst bij het schaatsen. De zijwaartse afzet, de valbeweging en de timing komen op de schaatsplank samen. Zo waren we bij een avondtemperatuur van een graad of 25 druk bezig met de schaatstechniek, die we willen gebruiken als het 30 graden kouder is.

Geen opmerkingen: