zaterdag 3 juni 2017

Verdi & Rossini-loop


Het moge duidelijk zijn, dat alles vandaag in het teken staat van de uitvoering van "Viva Verdi & Rossini" van de Leidse Koorprojecten. Het begint er al mee, dat we vanavond vroeger aan onze warme maaltijd gaan beginnen als normaal op zaterdag.
Vanmorgen stonden we op de normale tijd op. Bij het ontbijt begon het te regenen. Ada wachtte de bui af voor ze naar de volkstuin ging, ik fietste in de regen naar de binnenstad van Leiden om de wekelijkse boodschappen te doen op de markt en bij "De Helianth". Het water kwam losjes naar beneden.

Op weg naar huis was het weer droog. Na de boodschappen weggeruimd te hebben, trok ik mijn sportkleren aan en liep de ruim 3 kilometer naar de volkstuin, waar mijn vrouw druk bezig was met planten uitpoten en onkruid wieden. Ik kon mij concentreren op mijn specialiteit: planten in de kas water geven en aardbeien plukken. Daarna liep ik terug naar huis. Het sporthorloge gaf aan, dat ik een gemiddelde van 6.23 per kilometer had gelopen met een hartslag van 108 slagen per minuut. Er was dus beslist geen sprake van een totaal eclips van het hart.

Terwijl mijn vrouw na de lunch alle liedjes van Verdi en Rossini nog een keer doorzong bij de piano, deed ik dat op de plek, waar iedere zanger op zijn best is: onder de douche!

Geen opmerkingen: