vrijdag 2 juni 2017

Red IJssport Leiden

Het heeft wat tegenstrijdigs om je bij het zien van dit soort weerkaarten en weergrafieken druk te maken over ijs.


Toch is dat helaas nodig, want het behoud van kunstijs in Leiden staat de komende maand op het spel. En net als in december moeten de schaatsers uit de Leidse regio in actie komen voor de Leidse IJshal en de geplande opvolger IJshal "De Vliet".

Op 15 december was het zeer druk bij de gemeenteraadsvergadering over het plotsklaps schrappen van IJshal "De Vliet" door Paul Dirkse, de wethouder van Sport in Leiden.

Op dinsdag 20 juni mogen we met zijn allen op herhaling.

Van de secretaris van de Leidse IJshal ontving ik het volgende mailtje:
Inspraak bij commissie: dinsdag 20 juni. We willen dan ook weer massaal als schaatswereld aanwezig zijn. Details volgen nog. De 20e is speciaal ingelast, alle sportaccommodaties krijgen dan gelegenheid tot inspraak.
Inhoudelijke behandeling commissie: 22 juni.
Raadsbesluit: 4 of 6 juli.

Nadere details ontbreken nog, maar het zou kunnen, dat er voorafgaand aan de vergadering een massale droogtraining is op het Stadhuisplein. Hou mijn blog en de site van de Leidse IJshal goed in de gaten. Daar komen de precieze gegevens op te staan.
Natuurlijk is het in de winter makkelijker om schaatsers bij elkaar te krijgen, maar we hebben geen andere keuze. Het is nu erop of eronder!!!!

Geen opmerkingen: