zondag 25 juni 2017

Een menselijke keten


In 1980 heb ik mijn vrouw leren kennen bij de blokkade van Dodewaard. In die tijd was ik zeer actief tegen radioactiviteit.

Destijds waren we vast en zeker afgereisd naar Zuid-Limburg, waar vandaag een menselijke keten van 90 kilometer gevormd was van Tihange in Belgiƫ tot Aken in Duitsland. Bij kerncentrales met haarscheurtjes in de reactorvaten horen alle alarmbellen te gaan rinkelen. Zo niet bij de Belgische autoriteiten.
Een jaar of 8 geleden hebben we vlak bij Tihange gekampeerd tijdens een fietsvakantie, waarbij we de Groene Valleien fietsroute reden.

Wellicht dat we de trein naar Maastricht genomen zouden hebben, ware het niet, dat we een afspraak hadden staan. Er zouden eters komen en dan staat het zo slordig als je dan niet thuis bent. We hebben een gezellige middag en avond gehad met Coby, Martin, Jan en Saskia, waarbij we veel gelachen hebben. Aan het eind van de middag reden we nog even naar de volkstuin om de benen te strekken.

Het avondeten was vrijwel geheel afkomstig uit onze eigen tuin. Wat dat aangaat was het een prima tijd om gasten uit te nodigen.

Geen opmerkingen: