maandag 26 juni 2017

Silverdome

Vanavond fietste ik met Jos Drabbels en Elwin den Dulk naar "De Bult". Daar hadden we onze wekelijkse droogtraining. Daar de temperaturen een stuk lager waren dan vorige week, konden we een stuk intensiever sporten. En dat deden we dan ook.
Elwin had een programma opgezet met veel loopactiviteiten. Dat was een kolfje naar mijn hand. Het begon na het inlopen met 3 Steigerungen over een meter of 60 gevolgd door een paar sprints over deze afstand.

De volgende loop had de veelbetekenende naam "suicide run" meegekregen. En dat klopte wel aardig. Je moest naar de eerste pilon sprinten, dan terug naar het begin, van naar de tweede en weer terug en tenslotte naar de derde die een stukje hogerop stond. De variant hierop was nog zwaarder. De oefening deed je in piramidevorm. De hartslag werd aardig opgepompt.
Nadat we weer bijgekomen waren, maakten we gebruik van de hellingen van "De Bult". Twee keer 7 minuten lopen, waarbij je omhoog voluit ging en omlaag rustiger aandeed. Een behoorlijk zware oefening, maar dit duurwerk ligt me wel.
Na wat rustige loopoefeningen en een rondje uitlopen zat deze pittige training erop. Na het uitlopen hoorde ik voor de tweede keer vanavond, dat "Silverdome" in Zoetermeer failliet was. Het eerste, dat ik deed was op internet kijken of dit klopte. Helaas bleek dat het geval te zijn.

Donderdag 22 juni heeft de stichting Ice, Sports & Events, die de ijshal in "Silverdome" exploiteert, de sportverenigingen per brief laten weten dat ze de exploitatie van de ijshal financieel niet meer rond krijgen. De stichting laat de sportverenigingen weten dat ze om die reden de Oval schaatsbaan per direct gaat sluiten. Het gemeentebestuur onderzoekt nu welke stappen nodig zijn om de Oval schaatsbaan voor de Zoetermeerse verenigingen en schaatsrecreanten te behouden.
Het is spijtig, dat er een ijsbaan in deze dichtst bevolkte provincie dreigt te verdwijnen. Met een 400-meterbaan en 3 banen van 200 tot 250 meter is Zuid-Holland toch al niet royaal bedeeld met kunstijs. Met het nog steeds niet voor 100% veilig gestelde kunstijs in Leiden kan ik me heel goed voorstellen, hoe de schaatsers in de regio van Zoetermeer zich moeten voelen.

Geen opmerkingen: