woensdag 7 juni 2017

Te veel wind

Ik zou vanavond op de skeelerbaan in Leiderdorp les geven aan de G-schaatsers van de IJVL. Ik had me voor het avondeten al in mijn sportkleding gehesen, zodat ik meteen na het eten weg zou kunnen, toen er een mailtje binnenkwam met de mededeling, dat de training was afgelast met als reden "te veel wind".

Na 2 regenachtige dagen was het droog, dus ik fietste naar Leiderdorp toe, waar het veel rustiger was dan normaal. Voor de tweede keer dit seizoen trok ik mijn skeelers aan, na eerst een tijdje met Willem van der Laan en Jan Verlind gepraat te hebben.

Ondanks dat ik op de fiets had mogen ervaren, dat er een aardige vracht wind stond,viel het toch nog tegen om tegen de wind in te moeten beuken. Ruim een half uur reed ik rondjes, terwijl de groep onder leiding van Tjeerd Siersma veel Steigerungen tegen de wind in deden. Ik hield het vandaag bij mijn specialiteit: duur.

Alleen was de duur vandaag van korte duur. Door de harde wind kon ik niet goed in mijn slag komen. Net zo min als je aan het begin van een schaatsseizoen de eerste keer meteen de slag te pakken hebt en dan lang door kunt gaan, kan dat ook niet met skeeleren. Er is een verschil tussen je conditie en je skeelerconditie. Je lichaam moet daar gewoon even aan wennen. En dat lukte vandaag niet zo goed, doordat er daarvoor te veel wind stond.


Geen opmerkingen: