maandag 5 mei 2014

Buijzen aan Zee

Na de Omloop van Noordwijkerhout douchte ik me in "De Schelft", waarna ik in het zonnetje een paar mueslibroodjes opat alvorens ik op de Batavus Galibier stapte.
Vanuit Noordwijkerhout trapte ik naar Noordwijk, waar het bij de Boulevard zeer druk was.
Door de duinen fietste ik naar Katwijk om over een rustiger Boulevard richting fietspad naar Wassenaar te rijden. Op de Boulevard groette ik Dick van der Plas en Edwin Huge, die een laatste trainingstochtje aan het maken waren voor hun fietstocht naar Spanje. Vanaf deze plek wens ik hen veel fietsplezier toe!
Op het fietspad door de duinen was het behoorlijk druk, maar je kon gewoon lekker doorrijden. Ik deed dat in een lichter verzet om de benen los te kunnen rijden. Vooral de kuiten probeerde ik te ontzien.

Bij Wassenaarse Slag belde ik even, zodat ik wist, waar de familie Buijs uithing. Na de aanwezigen begroet te hebben at ik 2 stukken tortilla en 2 stukken pizza. Na 21 km hardlopen en 40 km fietsen ging dat er wel in.
Met de Buijzen maakten we nog een wandeling over het strand, waarbij ik dan weer met wat familieleden praatte.

De laatste tijd wordt er door onder andere de ANWB en diverse kustgemeenten een hetze gevoerd tegen windmolens in zee. Dit zou het toerisme schaden.
Vanaf Wassenaarse Slag kon je bij het heldere weer duidelijk de fabrieken en de schoorstenen zien, die zowel vanaf de Rijnmond als vanaf de IJmond hun smerige rook de lucht in bliezen. Noch de ANWB, noch de kustgemeenten heb ik ooit horen klagen, dat dit schadelijk was voor het toerisme!
Om half 5 vertrokken we van het strand na de traditionele groepsfoto.
Door de duinen fietsten we met Mischa en Jesse naar Leiden. Deze neven zouden bij ons blijven eten.

Net toen we aanstalten maakten om Machiavelli te gaan spelen, kwam ik er achter, dat ik een lekke voorband had. Siebe hielp me met het plakken van deze toch niet zo superieure anti-lekband.
We aten pompoensoep en rijst met spinazie en rundvlees, waarna we om 8 uur net als heel Nederland 2 minuten stil waren.
Als toetje hadden we meesterlijk ijs met aardbeien.

Na de vaat deden we het spel Saboteur.

De gebroeders Buijs zetten ons flink klem. Helaas moesten ze na 1 ronde naar het station, daar ze anders niet meer thuis zouden komen met de trein.
De Buijzendag aan Zee zat er op.

Geen opmerkingen: