zondag 11 mei 2014

Moederdag

Uiteraard was ik weken in de weer geweest voor Moederdag. Ik had geknutseld en het versje goed uit mijn hoofd geleerd.

Vanmorgen om 8 uur kwam het moment om Ada te verwennen op deze Moederdag. Ze kreeg tot haar verrassing de Bikeline-gidsen van de Römer-Lippe-Route en de Elbe-Radweg.


Ik had deze week met mijn neef Ard gebeld en afgesproken, wanneer we langs zouden komen in Heintrop, dat pal aan de Römer-Lippe-Route ligt.
Op deze wederom regenachtige dag fietste ik om half 12 met Ada naar de Leidse binnenstad, tot bij de Klikspaanweg het fietspad langs de Haagweg bezaaid was met glas. Een meter of 100 verderop had ik een lekke achterband. Voor de tweede keer in een week tijd. Dit zijn geen kwalitatief goede anti-lekbanden.
Ik had me al voorgenomen, dat als ik nogmaals een lekke band zou krijgen, ik ze zou vervangen door betere. Met deze banden ga ik niet op fietsvakantie naar Praag. Het is trouwens al de vierde lekke band in 2014. Ik kan mij niet heugen er sinds de introductie van de anti-lekband zo vaak plat gereden te hebben. Het lijkt wel, of er dit jaar een vloek op rust.

Ik wandelde met de fiets aan de hand de 2 kilometer naar huis, waar ik samen met Siebe de band plakte. Het lek zat op een vervelende plek: vlak bij een naad. Na een mislukte poging lukte het in tweede instantie wel. Zodoende kon ik om 2 uur op de fiets naar Voorschoten station, waar ik met Hans Boers had afgesproken.
Hier konden we wat ruilen. Ik had het hardloopshirt van de Leidse IJshal voor Hans meegenomen.

Hans had op zijn beurt 2 boeken voor mij meegenomen. Het eerste was "Winter Landscape with skaters", een Engelstalig boek van het Rijksmuseum.

Het tweede Engelstalige boek was "Nova Zembla", eveneens uitgegeven door het Rijksmuseum.
Nu hadden wij niet te maken met de barre omstandigheden van Willem Barentsz, Jacob van Heemskerck en hun bemanning in het Behouden Huys, maar om nu te zeggen dat we aangenaam weer hadden?

In de stromende regen liepen we over de Velostrada naar de Horstlaan, waar we via de achteringang het koninklijk landgoed "De Horsten" inliepen. Hans had hier vorige week met Morena gewandeld en toen was het heel druk. Dat kon op deze regendag niet gezegd worden. We zijn hooguit een stuk of 20 wandelaars tegengekomen. En dat, terwijl "De Horsten" ook in de regen erg mooi is.

Via de Papelaan liepen we weer terug naar station Voorschoten. Hier namen we afscheid van elkaar met de afspraak, dat we elkaar volgende week zondag bij Jaap de Gorter weer treffen. Jaap en Hans gaan dan de halve marathon lopen, net als Annerieke van der Beek, die gisterenochtend met haar zus in de stromende regen een training van 12 km afwerkte. De droogtrainingsgroep van de IJVL is dus redelijk goed vertegenwoordigd bij de marathon van Leiden.
Als een verzopen kat fietste ik weer op huis aan. Maar goed, bij de marathon kun je ook een keer zulk herfstweer treffen en dan zul je ook 42 kilometer moeten lopen in slechte omstandigheden.
Thuis gekomen constateerde ik, dat de band weer een stukje zachter was. Dat betekent, dat het lek niet volledig gedicht is en ik morgen op mijn oude fiets naar mijn werk ga. In Katwijk zeggen ze in zulke gevallen: "Een zondagssteek houdt geen week!"
In de doucheruimte trok ik de drijfnatte sportkleding uit en nam ik een lekkere warme douche. Buiten regende het nog steeds en stond er nog immer een harde wind. Het was dus nog niet kalm na de storm.

1 opmerking:

Ga met Jos(m)é zei

Altijd leuk om te zien wie er zoal mijn blog bezoekt en ook nog linkt.
Vr.Gr.
José