zaterdag 17 mei 2014

Startnummer 346

De dag voor een grote sportinspanning is altijd een wat vreemde dag.

Je hebt veel getraind en je moet je rust pakken. Mentaal moet je je voorbereiden op de uitputtingsslag op de volgende dag. Daarbij is het van groot belang, dat je alles piekfijn op orde hebt voor de volgende dag. Het in niet handig om op het laatste moment alles nog te moeten pakken, want dan vergeet je gegarandeerd dingen.
Vandaag was een dag van diverse korte ritjes. Voor het ontbijt reed ik even naar de bakker voor brood voor het weekeinde en 4 mueslibollen voor de marathon. Na gegeten te hebben, fietste ik met Ada naar de Herenstraat om bij "De Helianth" de wekelijkse boodschappen te doen.
Thuis gekomen bezocht ik de slijter om een zestal speciale biertjes te kopen. Als goed katholiek moet ik immers mijn best doen om kloosters te ondersteunen.

Om half 1 trapte ik naar de Pieterskerk om twee startnummers op te halen. Behalve mijn eigen startnummer 346 haalde ik ook startnummer 2272 op, waarmee Hans Boers, mijn marathonmaat van vorig jaar, de halve marathon gaat lopen.

In de prachtige Gothische kerk kwam ik Teun de Reede tegen. Deze speaker bij tal van sportevenementen heeft in het verleden 50 marathons gelopen in alle denkbare weersomstandigheden. Ik ben wat dat aangaat maar een kleine jongen.
Na nog een vijftal zakjes Squeezy energiegel gekocht te hebben fietste ik op huis aan, waar ik in de tuin in het zonnetje ging eten, waarna ik nog even het plastic afval naar de container bracht. De totaalstand van al die korte ritjes in een landerig tempo was 21 km. Morgen ga ik de dubbele afstand lopen.
In een rustig tempo maakte ik ons bed weer op. Wat dat aangaat hebben mijn vrouw en ik een prima werkverdeling. Ada deelt de lakens uit en ik leg ze op bed.

Terwijl mijn vrouw naar de volkstuin was, maakte ik de w.c.'s schoon, scheerde en douchte me en knipte ik mijn nagels. Vooral aan mijn teennagels besteedde ik veel aandacht. Een klein haakje kan bij het lopen van 42 km behoorlijk irritant worden.
Of om de Chinese wijsgeer Confucius te citeren: "Mensen struikelen niet over bergen, alleen over molshopen."

Wat dat aangaat ben ik in de loop der jaren met schade en schande in de duursporten een oude rot geworden.

Geen opmerkingen: