dinsdag 13 mei 2014

Marathon Plus

Het eerste dat ik vanmorgen na het ontbijt deed was de achterband van mijn Batavus Galibier oppompen, zodat ik naar de bakker kon fietsen.

Thuis surfte ik nog even op internet voor de juiste model Ortlieb-stuurtas. Tijdens de vorige fietsvakantie hadden we afgesproken, dat Ada net zo'n stuurtas zou nemen als ik al heb.

Om kwart voor 9 fietste ik naar fietsenmaker Van Vliet in Voorschoten. De tas, die ik op het oog had, was niet op voorraad, maar kon besteld worden. Eind deze week zou de stuurtas opgehaald kunnen worden.
Gelukkig hoefde ik niet zo lang te wachten op de Marathon Plus. De afgelopen 5 jaar heb ik op deze Schwalbe-banden rondgereden en mijn ervaring is, dat je er een jaar of langer op rond kunt rijden voor je een lekke band krijgt. En dan heb je het toch over zo'n 10.000 kilometer fietsplezier!

Daar ik na 2 lekke banden in een week tijd niet zo tevreden was over de Schwalbe Energizer, liet ik deze banden vervangen door de Marathon Plus. Als je op fietsvakantie gaat, dan moet je kunnen vertrouwen op je materiaal. En kennelijk kan dat niet op de Energizer. Daarmee wil ik niet mee op weg gaan naar Praag.

Terwijl de gebroeders Van Vliet de fiets onder handen namen en de Galibier voorzagen van Marathon Plus, werkte ik de voorlaatste training voor de Marathon van Leiden af.
Langs de Korte Vliet liep ik naar de Krimwijk. In deze nieuwbouwwijk woont de dochter van de Russische president Vladimir Poetin. We hadden dus kunnen weten, dat hij een voorliefde voor de Krim had en er op aasde!

Door deze nu nog Nederlandse wijk liep ik over het schelpenpad langs de Vliet en langs de ijsbaan. En waar wielrenners in de zomer rondjes om de kerk rijden, liep ik nu een rondje om de ijsbaan. Hopelijk kunnen we in december weer rondjes op de ijsbaan van Voorschoten rijden.

Na nog een half rondje door de Krimwijk liep ik terug naar de Leidseweg, waar ik mijn gerepareerde fiets ophaalde om na een training van ruim 7 kilometer in marathontempo naar huis te rijden op Marathon Plus.

Geen opmerkingen: