dinsdag 2 mei 2017

Dinsdagavondtraining

Een jaar of 35 was de dinsdagavond mijn vaste trainingsavond. Door een verandering in het rooster op mijn werk en het verschuiven van de dinsdagavond naar de maandagavond van de droogtrainingen van de IJVL verviel deze vaste avond. Maar daar stond tegenover, dat de dinsdagmorgen een sportochtend was geworden.

Vandaag was dat echter niet het geval, daar onze conciƫrge in de lappenmand zit en ik behalve naar de filialen ook naar een zevental scholen moest rijden. Ik moest dus eerder naar Katwijk fietsen, zodat ik geen trainingsloop kon doen. Dat deed ik zodoende vanavond maar. Het marathonschema is immers al voldoende in de war geschopt.

Na de korte wolkbreuk rond half 4 in Voorschoten was het een prachtige avond om te sporten. Na de 30 kilometer in Noordwijkerhout en omgeving was het een hersteltraining van 5 kilometer. Het was duidelijk, dat ik nog niet gewend ben aan het sporthorloge, want ik was naar de weilanden aan de rand van de Stevenshof gelopen met mijn gewone horloge om.

Toen ik dat in de gaten kreeg, liep ik terug naar huis. Na 2 kilometer gelopen te hebben startte ik opnieuw.

Met een hartslag van rond de 105 legde ik een rondje van ruim 3 kilometer af met halverwege een vrij lange tussenstop. Ik was de ouders van Mark Rotteveel tegengekomen, die aan het wandelen waren. In de vorige eeuw een aantal jaren zat Mark bij Siebe in het elftal bij Voorschoten '97 en kwamen we elkaar zeer regelmatig op zaterdagmorgen tegen. Toen ik teveel af begon te koelen, nam ik na een minuut of 10 afscheid. Het was tenslotte een hersteltraining....

Geen opmerkingen: