woensdag 3 mei 2017

Op het randje

Ik werd vanmorgen om half 10 in het LUMC verwacht voor de uitslag van de onderzoeken, die de afgelopen anderhalve maand gedaan waren. Vooral aan de uitslag van het kastje hechtte de interniste een groot belang.

Als geheel zag het er goed uit, alleen aan het eind van de middag was er een hoge piek en 's ochtends bij het op gang komen. Deze pieken, die nog wel lagen onder de vaak gemeten bovendruk van 190, moeten er nog wel uit.
Maar ronduit enthousiast was de arts over hoe het eruit zag, als ik lag te slapen. Wie niet?

De bloeddruk in rust was namelijk keurig laag. Ook de cholesterol kwam ter sprake.

Deze zat nog wel binnen de veilige marge, doch dat was toch een beetje op het randje.

Maar ja, dat is toch de plek, die sommigen mij toedichten, vooral als ik weer eens snedige opmerkingen maak.
Daar de interniste de marge graag groter wil hebben, kreeg ik naast een verdubbeling van de dosering van de nefidipine ook een cholesterolverlager voorgeschreven. Met een herhalingsrecept voor de 3 pillen, die ik al slikte en die voor simvastatine fietste ik op 10 uur naar de apotheek in de Stevenshof.

De cholesterolverlager kan als bijwerking spierkrampen veroorzaken. Mocht dat het geval zijn, dan zijn er alternatieve medicijnen beschikbaar. Dit is toch wel het laatste, waar je bij een marathon op zit te wachten. Ik hou het de komende weken goed in de gaten. Ik zal zeker aan de bel trekken als ik tot degenen behoor, voor wie simvastatine een niet zo prettig middel is.

Op de recepten werd geschreven, dat ik chronisch patiƫnt ben. Toch wel gek, als je niets voelt en nergens last van hebt.

Terwijl ik zelf mijn uiterste best doe om via zoutarm eten mijn bloeddruk omlaag te brengen, is Donald Duck, pardon Trump, aan de overzijde van de oceaan druk doende om het zout in lunchpakketten op scholen toch toe te laten.

Zo kunnen zijn vrienden in het bedrijfsleven er 2 keer aan verdienen. De eerste keer door zout aan het voedsel toe te voegen en de tweede keer door de verkoop van bloeddrukverlagende medicijnen. Dit is niet op het randje, maar er ver overheen!

Na aan het eind van de ochtend en vanmiddag gewerkt te hebben, kwam er vanavond een geweldige geweldige uitslag. Na een aarzelend begin rolde Ajax in de Johan Cruijff Arena Olympique Lyon met 4-1 op in een leuke wedstrijd, waarin het ook 7-2 of 8-4 had kunnen worden.

Ajax staat na deze wervelende show op de drempel van de finale van de Europa League in Stockholm. En dat is niet eens op het randje!

Geen opmerkingen: