donderdag 11 mei 2017

Meidoornextract

Vannacht was het zo ver: ik werd wakker met het gevoel, dat ik tegen de kramp aan zat. De bijwerking van simvastatine, de kramp die een zus en mijn onlangs overleden broer Kees dwong om met deze cholesterolverlager te stoppen, klopte ook bij mij aan de deur.
In een week tijd had ik 's avonds 8 keer zo'n pil geslikt, maar voor mij was het duidelijk. Hier wilde ik niet mee doorgaan. Ik fietste vanmorgen naar mijn huisarts, die het volmondig met mij eens was: "Je moet dit middel 30 jaar slikken voor een paar maanden levensverlenging. Bovendien breekt het spiervezels af."
Dat laatste was voor mij een bevestiging: daar heb ik geen kramp voor over.
Tussen de bedrijven door werd mijn bloeddruk gemeten. Deze was 140 om 74. Met pillen, dat dan wel weer, maar bij de 24-uursmeting was op dat tijdstip de bloeddruk 180 tot 190. Alles onder controle dus!

Met de tip om dit artikel over cholesterol grondig te lezen en een recept voor een meidoornextract om de bloedvatwanden te versterken fietste ik naar de apotheek in de Stevenshof, waar ik inmiddels al kind aan huis ben.

Thuis gekomen trok ik mijn sportkleren aan om een stukje te gaan lopen. Ik liep in het lentezonnetje naar de mooie binnenstad van Leiden, waar ik een paar energiegelletjes kocht voor bij de marathon van Leiden.
Op de terugweg kocht ik in de Stevenshof nog een paar AA drinks Iso Lemon. Thuis gekomen bleek ik 10,5 kilometer gelopen te hebben, een kwart marathon. Rustig op het gemak. Bij het Galgewater had ik nog een minuut of 10 gepraat met 3 Engelse toeristen, die nu in Nederland aan het fietsen waren. Zij kwamen uit het Lake District.

Toen ik me gedoucht had, woog ik me: 64 kilo. Zo licht ben ik sinds mijn kaakoperatie niet meer geweest.

Geen opmerkingen: