zaterdag 20 mei 2017

Startnummer 262

Na vanmorgen boodschappen te hebben, legde ik al mijn sportkleding klaar voor de marathon van morgen. Ik had ervoor gekozen om gezien de weersverwachting dezelfde kleren als vorig jaar aan te trekken. Ook de tassen met proviand voor bij de start en voor onderweg maakte ik gereed.

Na thuis geluncht te hebben stapte ik voor de tweede keer op de fiets naar het mooie centrum van de Sleutelstad. Eerst bracht ik nog een paar affiches weg om reclame te maken voor de uitvoering van "Viva Verdi & Rossini" van de Leidse Koorprojecten.

Ik stalde mijn fiets bij de Lokhorstkerk om aansluitend naar de Pieterskerk te wandelen, waar ik mijn startnummer ophaalde. Ik begin morgen aan de marathon van Leiden met startnummer 262.
Ik wandelde terug naar de Lokhorstkerk, waardoor ik kon zeggen, dat ik binnen een minuut 2 kerken van binnen had gezien. In mijn jeugdjaren zou ik dan te horen hebben gekregen: "Wat heb je allemaal op te biechten?"
Om 2 uur begonnen we onder leiding van Wim de Ru aan de "Messa di Gloria" van Giacchino Rossini. Het ging zo goed, dat de pauze een half uur naar voren gehaald kon worden. Het enige knelpunt was de a capella inzet bij "Cum Sancto Spiritu". Uit het bes- en es-akkoord moest je jouw deel van het vierstemmige muziekstuk zien te halen om die een paar seconden later a capella te zingen. Deze inzet werd een zestal keer herhaald gedurende de repetitie.

Na de pauze in de ommuurde stadstuin achter de schuilkerk waren de operaliederen van Giuseppe Verdi aan de beurt.

Ook dit gedeelte ging boven verwachting goed. Na wat haperingen bij de repetitie vorige week met het Leiderdorps Kamerorkest konden we vandaag vertrouwen tanken.

Het lastigste stuk blijft toch "Brindisi" uit "La Traviata". Het is een drinklied, maar wij hadden er geen enkele moeite mee om zonder dubbele tong onze tong er al over te breken.

Eindelijk was na alle herhalingen "Gloria all'Egitto" uit "Aida" een soort triomfmars.

Maar het best van alles ging "La Zingarella" uit "Il Trovatore".
Doch de overtreffende trap bleek nog steeds te bestaan. Thuisgekomen kon ik nog net het slotdeel van de bergetappe in de Giro d'Italia meemaken.

Tom Dumoulin won deze rit na een inhaalrace op de ontsnapte concurrent Nairo Quintana. In zijn roze trui liep hij 24 seconden uit op deze Colombiaan en nog meer op zijn andere concurrenten. Voor de Limburgse alleskunner verliep vandaag dus alles in de "Gloria".

Geen opmerkingen: