dinsdag 30 mei 2017

Heen en weer

Het was in vergelijking met de afgelopen dagen behoorlijk was frisser geworden.

Daar ik gisterenavond al had getraind, zou ik vandaag niet gaan lopen, terwijl de kans op buien niet ideaal is om de skeelers weer tevoorschijn te halen. Maar geen nood. Mijn vrouw had wel wat voor mij te doen. Allereerst mocht ik een fiets ophalen van een van mijn dochters, die in de buurt van het Centraal Station al een paar weken gestald stond. Daar het er niet naar uit zag, dat deze de komende weken niet gebruikt zou gaan worden, zou de fiets op een gegeven moment aangemerkt kunnen worden als "weesfiets".

Als dit zou gebeuren, zou de fiets geruimd kunnen worden in het kader van "Fiets fout=fiets weg". Daar zaten we natuurlijk niet op te wachten. Voordat ik naar de binnenstad van Leiden fietste, hoorde ik de telefoon. Mijn vrouw had een tas thuis laten staan. Of ik deze wilde brengen?
Natuurlijk deed ik dat, waarna ik naar de bewuste stalling toe reed. De fiets stond inderdaad op de aangegeven plek. Ik fietste naar station De Vink toe, stalde mijn fiets daar, nam de trein naar Leiden Centraal en trapte met de fiets van mijn dochter naar huis toe.
Daar vandaan wandelde ik naar De Vink om vandaar naar de volkstuin, waar ik water gaf in de planten in de kas. De rest van de uitgepote plantjes hoefde ik niet te doen. Daar zorgde de regenbui, waarin ik terecht gekomen wel voor.
Na mijn plicht verricht te hebben reed ik op huis aan. Met al dat heen en weer fietsen had ik vanmorgen 26 kilometer gefietst. U ziet het: ik krijg het heen en weer van mijn vrouw....

Geen opmerkingen: