donderdag 18 mei 2017

Retourtje De Vink

De laatste training voor de marathon zit er weer op. Zondag sta ik om half 11 in de Breestraat als na een minuut stilte ter nagedachtenis van de vorige week overleden Aad van der Luit het startschot klinkt. Aad zal het van boven met genoegen aanzien: zijn geliefde Leiden zal de hele dag in het teken staan van de sport.

Ik hield me vanmorgen bezig met de belangrijkste bijzaak in het leven: sporten. Na de buien van vannacht was het behoorlijk afgekoeld.

Als loopweer is deze temperatuur natuurlijk te verkiezen boven de 28 graden van gisteren.

Desondanks zou ik bij die temperatuur ook gaan trainen. Mijn zoon Siebe drukte het destijds kernachtig uit: "Mietjes worden niet geboren, ze worden gemaakt."
En zo is het maar net. Van huis uit liep ik langs de rand van de Stevenshof naar station De Vink en terug, een afstand van 4,6 kilometer. Met het sporthorloge om liep ik deze afstand in 25.49. De gemiddelde snelheid van 10,69 kilometer per uur. Over een kilometer deed ik 5 minuten en 36 seconden. In dit tempo duik ik zondag onder de 4 uur.
Maar dat gaat niet gebeuren. Daarvoor heb ik te weinig op snelheid en ook nog te weinig op duur getraind. Desondanks was ik zeer tevreden over dit retourtje De Vink. Na een valse start ben klaar voor de marathon!

Geen opmerkingen: