zaterdag 6 mei 2017

"Kijken!"


Het is een misvatting, dat zingen in een koor alleen luisteren is.

Kijken is minstens zo belangrijk. Dit gaat vooral op bij het invallen aan het begin van liedjes of na pauzes. Vanmiddag drukte dirigent Wim de Ru ons dit op het hart bij de repetitie van de Leidse Koorprojecten. Met nadruk zei hij tijdens het oefenen: "Kijken!"

We begonnen na het inzingen met "Cum Spiritu Sanctu" van Gioacchino Rossini en we eindigden ook met dit slotkoor uit de "Messa di Gloria".

Voor de pauze zongen we nog een paar stukken uit de "Messa di Gloria". Na in het zonnetje op de binnenplaats van de Lokhorstkerk gezeten te hebben, vervolgden we met het werk van Giuseppe Verdi.

"Va Pensiero" uit "Nabucco" ging erg lekker.

Maar de kroon op het zangwerk was vandaag "Vedi le fosche" uit "Il Trovatore". Maar het "Zigeunerkoor" zingt dan ook heerlijk weg!

Het geeft vertrouwen voor de uitvoering van "Viva Verdi en Rossini" op 3 juni in de Hooglandse kerk. Deze week is de kaartverkoop voor dit concert begonnen. U kunt tot en met 31 mei kaarten bestellen in de voorverkoop à €22,50 (inclusief een kopje koffie of thee in de pauze). Verkoop aan de zaal €25,00.
Bestellen kan via betaling op rekeningnummer:
NL04 INGB 0005 7203 29, t.n.v. Stichting Leidse Koorprojecten
Vermeld bij de betaling: voor- en achternaam en aantal gewenste kaarten. De kaarten liggen dan vanaf een half uur voor aanvang van het concert op naam voor u klaar bij de kassa in de Hooglandse kerk.
De koorzangers en -zangeressen hebben er zin in! Kom op 3 juni dus luisteren en een heel klein beetje kijken.

Zelf ga ik dat komend theaterseizoen ook een paar keer doen met mijn vrouw. Voordat ik naar de Lokhorstkerk fietste, haalde en betaalde ik de bestelde toegangskaartjes voor "De koffer" van Freek de Jonge en "Vreemde Kostgangers" van Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten.Geen opmerkingen: