maandag 8 mei 2017

Droogtraining

Normaal gesproken begin ik pas aan de droogtraining na de marathon van Leiden, die op 21 mei wordt gehouden.

Maar dit jaar is alles anders, dus ook de aanloop er naar toe. Afgelopen vrijdag heb ik de laatste halve marathon gelopen. Nu stond in mijn planning, dat ik gisteren een 10 kilometer af zou leggen, maar doordat mijn vaste trainingsmaat Hans Boers op het laatste moment af moest zeggen stond ik voor de keuze: ga ik in mijn eentje 10 kilometer lopen, of ga ik maandagavond naar de droogtraining?

Ik koos voor de maandagavond, dus na het eten fietste ik naar het clubhuis van "Swift", waar tot mijn verbazing 15 andere IJVL-ers aanwezig waren, waaronder een paar nieuwkomers. Wim Slootweg was een van hen.
Onder leiding van Elwin den Dulk hadden we een training, die perfect aansloot op mijn voorbereiding op de marathon. We begonnen met 2 rondjes inlopen op "De Bult", waarna we een drietal Steigerungen over 100 meter deden. Even wat snelheidstraining, maar goed gedoseerd.
Onder het mom van coördinatie-oefeningen volgde een aantal silly walks, soms extra goed gecamoufleerd door de touwladders.

Boven op "De Bult" mochten we de buik- en rugspieren trainen om daarna dit blok af te sluiten met schaatsstappen en bochtstappen.
De droogtraining werd besloten met duurwerk. Eerst 5 minuten lopen, daarna een minuut of 2 rust en aansluitend 12,5 minuten lopen. De 5 minuten kon ik met de snelste groep mee. Bij de 12,5 minuten ging het tempo omhoog en moest passen. In eigen tempo, maar wel sneller dan ik op dit moment vanuit mezelf zou lopen, liep ik zo in totaal 6 rondjes van 667 meter. Het was een kolfje naar mijn hand. En met de voorspelde nachtvorst wisten deze schaatsers meteen, waarvoor we ons iedere maandagavond afbeulen.

Geen opmerkingen: