maandag 29 mei 2017

Zomeravondtraining

Na in de tuin gegeten te hebben, stapte ik om 7 uur op de fiets naar het clubhuis van "Swift", waarvandaan we om half 8 zouden vertrekken voor de wekelijkse droogtraining van de IJVL, waarvan ik al 30 jaar lid ben.

Dit betekent, dat ik inmiddels al 30 jaar ervaring heb met droogtraining en al heel veel oefeningen ken. Nu kan ik wel zeggen, dat ik heel veel oefeningen kan, maar dat zijn er altijd minder dan ik ken, daar ik niet alles goed uitvoer. Zoals bij de meeste mensen: ik ken meer dan dat ik kan.

Het is een hele prestatie van Elwin den Dulk, dat hij iedere keer weer nieuwe oefeningen voor deze oude rot heeft.

Vanaf "Swift" waren we naar het Romeinse fort gelopen.

Daar hadden we de gebruikelijke inwerkoefeningen zoals kruispasjes, hielaanslag en knieheffen, maar ook eentje, die een beetje in de vergetelheid was geraakt: kaatssprongen.

Na wat gewone Steigerungen kregen we een variant, waarbij we veel meer op onze voorvoet moesten landen en meteen weer afzetten. Een totaal andere manier van lopen!

Er volgde een blok elastieken, waarbij ik aan Frank Damen was gekoppeld. Om beurten moesten we hangen in de elastieken en dan rustig maar krachtig af moesten zetten en degene, die je tegenhield als het ware vooruit trekken. Daar ik nog niet volledig hersteld ban van de marathon van Leiden, was "mijn" elastiek minder strak gespannen dan die van Frank.
Na een rondje grondoefeningen met ook weer nieuwe varianten, die we morgen waarschijnlijk zullen voelen, kwamen de schaatsstappen in de elastieken opnieuw aan de orde, maar nu dynamischer.

Daarna liepen we terug naar "Swift". Daarmee zat de droogtraining er weer op op deze toch weer warme dag. Maar daardoor hadden we een heerlijke temperatuur bij deze zomeravondtraining.


Geen opmerkingen: