dinsdag 25 december 2018

Kerstmis in de Horsten

Kerstmis is bij uitstek een familiefeest. Veel mensen zoeken tijdens de Kerstdagen de familie op. Wij hoefden dat niet te doen, want de Spaanse tak van de familie was hier.
Na een redelijk frisse nacht liep de temperatuur gaandeweg de morgen op naar een graad of 8. Overbodig om te zeggen, dat dit te warm was voor de tijd van het jaar.
De grote temperatuursverschillen in het land werden veroorzaakt door de aanwezigheid of juist afwezigheid van bewolking.
Na het Kerstontbijt fietsten we om een uur of 10 naar "De Horsten" voor een wandeling van een kleine 8 kilometer door dit kroondomein. In elk jaargetijde is het er mooi.
Met Siebe en Ana wandelden mijn vrouw en ik door het terrein, waar ik met Hans Boers vaak hardgelopen heb. Dan zie je "De Horsten" toch op een andere manier dan als wandelaar.
Vanochtend was het nog redelijk rustig, maar naarmate de tijd vorderde werd het zoetjesaan steeds drukker. Doordat het zonnetje doorkwam werden het steeds meer lenteachtige temperaturen.
We kruisten de Schenksloot een paar keer en haalden herinneringen op aan de keren, dat we vanuit de Stevenshof naar "De Horsten" geschaatst hadden. Toevalligerwijze was het in de jaren '90 diverse keren raak in de Kerstvakantie.
We wandelden langs de binnenkort leegstaande Villa Eikenhorst naar de Seringenberg.
Maar ja, hoe leg je aan iemand, die geboren en getogen is in het prachtige bergachtige Asturias, uit, dat wij deze royale molshoop een berg noemen?

Geen opmerkingen: