dinsdag 11 december 2018

's Ochtends een vent, 's avonds ook een vent

Vanmorgen hadden we de drukste ochtend van het seizoen tot dusver. Met een peloton van bijna 30 man reden we in de Leidse IJshal aan de Vondellaan met de "Krasse knarren" de gebruikelijke piramide van 125 rondjes. Kennelijk had de weersverwachting voor de komende dagen stimulerend gewerkt op de opkomst.
Door het grote peloton kwam niet iedereen een keer op kop.  Om zo min mogelijk "Krasse knarren" teleurgesteld naar huis te laten gaan, sloot ik de laatste 10 en 5 rondjes af in de vorm van 5, rondje rust, 4, rondje rust enzovoorts tot de laatste ronde.
Alles ging goed, ondanks dat deze vorm nogal eens tot forse tempoverhogingen leidt. Op de laatste meters na. Nota bene op het rechte eind ging degene op kop onderuit en klapte tegen de boarding. Met wat blauwe plekken kwam deze schaatser er gezien het lawaai van de klap nog goed vanaf.
Nadat ik de 5 kilometer als kopman redelijk vlak had gereden, wees ik de "Krasse knarren" op de opkomstplicht van vanavond: "Ik ben thuis opgevoed met 's nachts een vent, 's ochtends ook een vent. Vandaag geldt echter ' ochtends een vent, 's avonds ook een vent. Ik verwacht jullie allemaal in het Stadhuis van Leiden, waar een inspraakavond is van de commissie voor Onderwijs en Sport.
De voorzitter en de secretaris van de Stichting IJshal Leiden grijpen de laatste kans aan om alsnog een 333-meterbaan uit het vuur te slepen. Morele steun is het minste wat we kunnen doen!"
Ik hoop, dat de opkomst vanavond nog een stuk hoger is dan vanmorgen.

Geen opmerkingen: