vrijdag 21 december 2018

Mini-Elfstedentochten

Het was vandaag de kortste dag of zo u wilt de langste nacht. Dat gold in huize Breed niet, want om kwart voor 6 ging de wekker. Ik zou op Faas gaan passen. Om 20 over 6 zat ik op de fiets naar Leiden Centraal, waar ik de trein naar Rotterdam zou nemen. Het regende pijpestelen. Dat was jammer, want daardoor miste ik het poollicht.
Maar de stralende lach van Faas vergoedde alles. Opa had weer een prima ochtend in de stad, waar druk wordt gewerkt aan de komst van een nieuw Feyenoord-stadion, dat "De Kuip" moet gaan vervangen.
Om half 2 werd ik als oppas afgelost door Ada. Op de OV-fiets trapte ik naar Rotterdam-Centraal, waar ik de trein naar de Sleutelstad nam. Bij de Leidse IJshal aangekomen was het zoeken naar een plekje, waar ik mijn fiets kon stallen. Het was hartstikke druk.
Voordat ik kon helpen met de opbouw van het parcours voor de Mini-Elfstedentocht, kon ik zodoende 3 kwartier zelf schaatsen. Met slalomproef, want af en toe kwam er iemand verrassend uit de hoek.
Nu kruipt het trainersbloed, waar het niet gaan kan, dus nam ik de tijd om twee studentes, die al redelijk konden schaatsen, middels de clownsstap het achterop zitten bij te brengen met aansluitend de zijwaartse afzet. Het is altijd leuk om te zien, hoe schaatsers met een kwartiertje individuele aandacht ineens beter gaan schaatsen door basale oefeningen.
Om 4 uur gingen Ken Ainsworth, Maup Honcoop en ondergetekende onder leiding van Henk Heuzen aan de slag met de opbouw van het parcours van de Mini-Elfstedentocht.
Het eerste uur was voor de Buitenschoolse sport. Vanmiddag was de afsluitende les. Na afloop kregen de kinderen een deelnamecertificaat. Daarna konden we meteen door met de IJVL met de volgende Mini-Elfstedentocht.
Het is altijd een leuk gezicht om de konen steeds roder te zien worden, naarmate deze uithoudingsproef langer duurt. Ik vermoed, dat ze goed zullen slapen op de een na langste nacht....

Geen opmerkingen: