woensdag 26 december 2018

Marc Witteman

Normaal gesproken zou ik op mijn blog geen melding maken van het overlijden van de oud-burgemeester van Stichtse Vecht, maar Marc Witteman, die maandagavond op 57-jarige leeftijd is overleden was een kleine 10 jaar geleden namens de PvdA wethouder van Sport in Leiden.
Ruim een maand geleden stond er in het Leidsch Dagblad een uitgebreid afscheidsinterview met hem. Hij was de politiek ingerold door een gesprek met CDA-wethouder Jos Draaijer in zijn woonplaats Hillegom. Zelf heb ik op Pedagogische Academie "De la Salle" les van gymnastiekdocent Draaijer gekregen.
In zijn Leidse jaren ben ik Witteman diverse keren tegengekomen bij hardloopwedstrijden in deze regio. Beiden waren we besmet met het duurloopvirus.
Maar bovenal zal ik Marc Witteman herinneren als redder van de Leidse IJshal. Toen de Leidse IJshal in financiƫle problemen kwam doordat de NUON de energieprijzen met een pennestreek verdubbelde, wist wethouder Witteman door daadkrachtig optreden de IJshal aan de Vondellaan voor ons te behouden.
Zonder hem zouden we vermoedelijk al jaren zonder kunstijsbaan gezeten hebben. De hele discussie over de 333-meterbaan zou dan niet eens van de grond zijn gekomen.
Bij deze wil ik de nabestaanden sterkte wensen met dit verlies.
Marc, rust in vrede.

Geen opmerkingen: