maandag 31 december 2018

Een mooi jaar met een zwarte rand

2018 zal voor mij altijd een jaar blijven met 2 gezichten. Het beste en het slechtste kwamen in dit jaar samen. Het mooiste beleefden wij eind maart, toen onze kleinzoon Faas werd geboren. Voor het eerst opa worden is toch wel heel bijzonder. Ik had vaak genoeg gehoord, dat het heel leuk is, maar dat het zo leuk is....
De keerzijde van het leven heb ik in september moeten ervaren, toen Tim de Beer na een kort ziekbed aan kanker is overleden.
We hadden nog zoveel plezier willen en kunnen hebben met deze onvervangbare vriend voor het leven.
De betrekkelijkheid van het leven is zodoende weer eens onder onze aandacht gebracht. Het is een vermaning om niet te vergeten om van het leven te genieten.
Dat konden we in 2018 gelukkig genoeg doen. Begin maart konden we zomaar 4 dagen op rij schaatsen op onze onvolprezen Vogelplas.
Een paar weken later reed ik in Haarlem als tempobeul bijna 200 kilometer op kop van een peloton.
In april was er een spetterende uitvoering van de "Misa Criolla" met "Opus Cuatro" en de Leidse Koorprojecten.
Niet lang daarna gingen mijn vrouw en ik op bezoek bij Siebe en Ana in het prachtige Asturias.
Als mentor van debutant Walter Boon liep ik later in mei samen met hem de marathon van Leiden uit.
De week ervoor was ik met de vriendengroep een lang weekeinde wezen kamperen in Schipluiden, niet wetend, dat dit de laatste vakantie met Tim zou zijn.
Dat gold ook voor de reünie van "Oktopus" in juni. Voor wat betreft het samen zingen zou het de zwanenzang van Tim worden.
De fietsvakantie met Ada door Duitsland was heel warm, maar we genoten volop van met name de Werratal-Radweg en de Main-Radweg.
De 1000 rondjes van Leiden, het jaarlijkse hoogtepunt in de Leidse IJshal ging dit jaar helaas niet door. Het bestuur was te druk bezig met de nieuwe ijsbaan aan de Vliet. Desondanks vermaakte ik me daar prima met schaatslessen aan kinderen en schaatsen met de "Krasse knarren".
De avondschemering van 2018 is daar. Een jaar met mooie en droeve herinneringen. Een mooi jaar met een zwarte rand.

Geen opmerkingen: