vrijdag 14 januari 2022

Versoepelingen


Eén van de meest onderschatte fysieke eigenschappen, die een groot voordeel zijn bij het schaatsen, is souplesse.

Wat dat aangaat was ik dan ook zeer blij met de versoepelingen, die Rutte IV en Kuipers I aankondigden tijdens de 44e persconferentie.

Om een lang verhaal kort te maken: de Leidse IJshal mag vanaf morgen weer open!
Volgende week kunnen we weer gewoon schaatsen met de "Krasse knarren" en ik mag de kinderen van de IJVL en van Oegstgeest weer schaatsles geven.

Het horrorscenario van vorig jaar bleef gelukkig achterwege.
Op de Facebook-pagina van de Leidse IJshal zijn deze details te lezen:

Zoals tijdens de persconferentie vanavond (14 januari) is aangegeven kan er vanaf zaterdag 15 januari weer binnen worden gesport. De Schaatshal Leiden zal morgen, 15 januari vanaf 9.00 uur de deur weer openen.
De schaatswedstrijden van de welpen die morgen zouden plaatsvinden van 06.30 – 08.45 uur kunnen nog niet plaats vinden, maar zijn verschoven naar zaterdag 19 februari, in de hoop en verwachting dat de hal nog altijd open is en er meer dan alleen onderlinge wedstrijden kunnen worden georganiseerd. Aangegeven is dat alleen en uitsluitend onderlinge wedstrijden kunnen worden georganiseerd. Voor bezoekers van 18 jaar en ouder geldt als vereiste een Coronatoegangsbewijs. Dat zal worden gecontroleerd door het scannen van een QR-code. Bij binnenkomst van de Schaatshal draagt iemand van de vereniging zorg en verantwoordelijkheid voor het scannen van de QR-code van de deelnemers. Het dragen van een (liefst medisch) mondkapje door bezoekers van 13 jaar en ouder in de Schaatshal (behalve op het ijs) wordt dringend geadviseerd. De hal is niet toegankelijk voor publiek. Wanneer ouders hulp bieden bij het veteren dienen zij na het veteren direct de hal te verlaten waarbij zij er voor zorgen dat in de entreehal geen opeenhoping ontstaat. De horeca is nog gesloten en niet toegankelijk. De kleedkamers kunnen worden gebruikt. De Schaatswinkel is geopend. Hier kunnen ook schaatsen worden gehuurd. We hopen iedereen weer te mogen verwelkomen en wensen eenieder veel schaatsplezier! Als we ons aan deze regels houden, kunnen we dit seizoen gezond afmaken!
Geniet van deze versoepelingen. Het is het hoogst haalbare.

Geen opmerkingen: