woensdag 12 januari 2022

Nieuw Elan

Toen Mark Rutte aankondigde, dat zijn vierde kabinet met nieuw elan van start zou gaan, bekroop een unheimisch gevoel mij.

De partij Nieuw Elan uit Alphen aan den Rijn zorgde er eigenhandig voor, dat de ook door hun eigen schaatsers zeer gewenste 333-meterbaan in Leiden er niet kwam.

Waar schaatsers trainen, daar heeft Nieuw Elan het traineren tot kunst verheven.

Drie jaar later komen ze met een plan, waar ze zelf destijds geen cent voor over hadden: een mobiele 400-meterbaan zoals in Rotterdam.

Klik op de foto om de tekst te vergroten van dit plan, dat alleen bedoeld is om de Alphenaren zand in de ogen te strooien. Over 2 maanden zijn er namelijk gemeenteraadsverkiezingen....
Geloof maar niet, dat Nieuw Elan serieus van plan is om 3,2 miljoen uit te trekken voor de eenmalige aanschaf van een mobiele baan en daarnaast nog eens 8 ton per jaar voor de exploitatie.
Dat Rutte IV met nieuw elan begonnen is, dat konden we gisteren reeds vernemen.

Kersvers minister Ernst Kuipers houdt vast aan het plan van zijn voorganger Hugo de Jonge om de kinderhartchirurgie in Leiden, Amsterdam en Groningen te schrappen. Utrecht en het Erasmus Medisch Centrum, waar Kuipers tot vorige week bestuurder van het Rotterdamse ziekenhuis was, behouden wel hun afdeling kinderhartchirurgie.
Dat het LUMC nu juridische stappen voorbereidt tegen dit voorstel, dat het hart uit het Willem Alexander Kinderziekenhuis haalt, is logisch.

Ernst Kuipers begint met een valse start. Met nieuw elan, dat dan wel weer.

Geen opmerkingen: