zondag 23 januari 2022

Meat Loaf

Afgelopen week overleed zanger Meat Loaf. Deze goed gevulde zanger zal voor altijd verbonden zijn met de klassieker "Paradise by the dashboard light".

Dit nummer is voor mij voor altijd verbonden met Nieuwjaarsnacht 1979, toen mijn vrienden en ik de hele nacht bardienst draaiden in "De Hobbit".

Tussen het biertappen en lege glazen ophalen op de drukste dag van het hele jaar, vonden we ook nog tijd om op dit dansnummer te swingen en uiteraard mee te galmen.

In die jaren was ik niet zo sportief als ik nu ben. In mijn studiejaren aan de Frederik Muller Akademie in Amsterdam was ik bijzonder goed in stappen en muziek maken en luisteren met "Schelvispekel". De bardiensten in "De Hobbit" duurden regelmatig tot het ochtendgloren, dus met mijn lange haar had ik wel iets weg van Meat Loaf.

Deze cartoon van mij, die klasgenoot Walter Jansen gemaakt had voor "De Koopermoole", de schoolkrant waarin ik ook schreef en in de redactie zat, spreekt wat dat betreft boekdelen. In die tijd woog ik op een gegeven moment zelfs 80 kilo.


De protestfietstocht langs de Waddenzee, waaraan ik in de zomer van 1978 deelnam, was wat dat aangaat een keerpunt. In 3 weken tijd 1500 kilometer fietsen op een opoefiets met bepakking zorgde ervoor, dat ik 3 kilo lichter was geworden.
Het fietsvirus had me te pakken gekregen en jaarlijks rijd ik nu 10.000 kilometer en het gewicht schommelt al jaren rond de 69 kilo.
Nieuwjaarsnacht 1979 was de opmaat naar de strenge winter van 1979.


Eén keer lag er zo'n plakkaat ijzel op de Hoofdweg, dat je op deze drukke doorgaande weg van Nieuw-Vennep naar de Kaag kon schaatsen. Nou ja, bijna dan. Zonder schaatsbeschermers kon je niet onder het viaduct van de A44 door....
Met vrienden heb ik in deze strenge winter een paar keer op de Kagerplassen geschaatst. We gingen met de Mini van Joep. Bij terugkomst van het schaatsen waren de autosloten echter bevroren. Gelukkig woonde mijn zus Trees in de Buitenkaag. Bij haar haalden we ketels met kokend water. Hiermee ontdooiden we de sloten.

Voor een schaatsliefhebber had deze winter wel wat weg van een paradijs. Paradise by the dashboard lights!

Geen opmerkingen: