zaterdag 29 januari 2022

Molentocht met wind

Mijn jongste zuster werd 70 jaar en dat werd vanmiddag gevierd bij "Rozen & Radijs" in Burgerveen. Het stond al 2 maanden in onze agenda, maar door de lockdown bleef het lange tijd ongewis, of het door kon gaan. Pas na de persconferentie van afgelopen dinsdag kon de vlag uit.

Na vanmorgen boodschappen gedaan te hebben, fietsten mijn vrouw en ik om half 1 door de Breestraat in Leiden naar de Munnikenpolder, vanwaar we langs de Does naar Hoogmade fietsten met windkracht 6 in de rug. Ik kan u verzekeren: dat rijdt erg lekker, vooral met 11 graden Celsius.

Bij Hoogmade pikten we de route van de Marathon van Leiden op tot Oude Wetering. Het schoot erg op. Dwars door Roelofarendsveen trapten we naar de Braassemermeer, waar vandaan we naar de Haarlemmermeer fietsten.

Van dit soort prachtige uitzichten kunnen we alleen maar dromen.

Over de Ringvaartdijk werden we naar Burgerveen geblazen. Hier hoopten we, dat de wind zou draaien.

Bij "Rozen & Radijs" hadden we in een grote kas met veel planten een gezellige middag met mijn broers en zussen met aanhang.

De jarige had een prima locatie uitgezocht. Met een hapje en een drankje op zijn tijd konden we lekker bijkletsen. Dit was voor de meesten de eerste keer, dat ik hen zag in 2022. 

Aan een zeer grote tafel konden we voldoende afstand van elkaar houden. Het langst praatte ik met mijn zwager Gerard, mijn broer Paul en mijn schoonzus Joke.
Om kwart voor 6 stapten we weer op de fiets. Het was een prachtige avondlucht. Winterluchten zijn de mooiste luchten, die er zijn.

De wind was een tikkeltje gaan liggen en we kregen de wind wat meer van opzij in plaats van pal van voren, maar windkracht 5 is nog steeds pittig te noemen.

Via Nieuwe Wetering, waar we de route van de marathon weer oppikten, reden we naar de Koppoel, waar het vorig jaarfebruari  goed toeven was.

Via Rijpwetering en Oud Ade reden we langs het Vennemeer.

In het donker deden we een kleine 2 uur over de terugweg. We hadden met veel wind langs aardig wat stukken van de Molentocht gereden.


Geen opmerkingen: