maandag 31 januari 2022

Stormachtig slot

Januari was in hoofdzaak een grauwe maand. De bewolking bleef lang hangen, doordat er doorgaans weinig wind was. De afgelopen dagen was dat wel anders. Zaterdag stond er windkracht 6, vandaag hadden we te maken met een heuse storm.

Daar wij onze oudste kleinzoon te logeren hadden, leek het ons niet zo handig om met zware windstoten met een driejarige achterop de fiets te gaan rijden in de storm.

We bleven dan ook het grootste deel van de dag binnen. Dit bood mij de gelegenheid de schaatsen weer scherp te slijpen met "Pink Floyd" op de achtergrond.

Mijn vrouw ging, toen de storm wat geluwd was, naar de volkstuin om boerenkool te oogsten. Ik ging een klein stukje wandelen met onze kleinzoon, die op zijn loopfietsje nog genoeg moeite had met de wind.

Voor mij kwamen er vandaag geen fietskilometers meer bij. Maar met de 840 kilometer, die ik op mijn kilometerteller had staan voor januari, was ik dik tevreden. Het is gemiddeld een kleine 100 kilometer meer dan in andere jaren. Een goed begin is het halve werk. En dat met een stormachtig slot....

Geen opmerkingen: