zaterdag 15 januari 2022

Bevrijdingsdag

Voor de schaatsers in de Leidse regio voelde de aangekondigde versoepelingen van de binnensport als een soort Bevrijdingsdag.

Na vanochtend de wekelijkse broodbestelling bij "De Helianth" opgehaald te hebben, fietste ik op de terugweg langs de Leidse IJshal aan de Vondellaan. Daar werden de eerste schaatslessen van 2022 gegeven.

Iedereen genoot ervan, dat ze na een maand stilstand eindelijk weer konden schaatsen. Zelf ben ik dinsdag weer aan de beurt, als ik met de "Krasse knarren" ga schaatsen.

In het waterkoude weer reed ik naar huis, waar ik de boodschappen wegruimde en een thermische onderbroek aantrok voor ik opnieuw op de fiets stapte. Ik reed naar de achteringang van "De Horsten", waar ik met Hans Boers zou gaan wandelen. 

In het prachtige landgoed zagen we veel mossen.

Er waren veel leuke doorkijkjes.

Halverwege namen we bij "coffee to go" bij het Theehuis warme chocolademelk met slagroom en een warme scone alvorens we de tweede helft van onze wandeling maakten.
Via de Landgoederenroute fietste ik naar de volkstuin, waar mijn vrouw aan het werken was. Ik ging om 3 uur naar huis, waar ik mijn lunch tot me nam.

Op Weerwoord verschenen voor het eerst dit jaar hoopvolle weerkaarten. 

Maar dit zijn helaas de uitzonderingen, die de regel bevestigen. Voor schaatsers op natuurijs is Bevrijdingsdag nog ver weg!

Geen opmerkingen: