zondag 23 januari 2022

Nederlands kampioen sprint

Nee, ik ben geen Nederlands kampioen sprint geworden. Alleen het idee al. Ik ben geboren met alleen maar duurvezels en ben derhalve een rasechte diesel.
Als IJVL-trainer ben ik trots op mijn toenmalige pupil Tijmen Snel, die dit weekeinde de nationale titel voor zich opeiste van tweemaal een 500 meter en tweemaal een kilometer schaatsen.
Zoals zoveel toppers heeft hij zijn eerste schreden op de krappe 200-meterbaan van de Leidse IJshal gezet. Samen met zijn zus Nynke zat hij op jonge leeftijd in mijn vrijdagmiddaggroep van de IJVL. Tijmen maakte zulke sprongen voorwaarts, dat ik hem halverwege het seizoen doorschoof naar de volgende groep. Af en toe vroeg hij, of hij nog een keer bij mij schaatsles kon krijgen, omdat hij het zo gezellig vond. Uiteraard honoreerde ik dit verzoek. Als trainer van beginnende schaatsers staat schaatsplezier bij mij voorop!

Natuurlijk hoop je als trainer de basis te kunnen leggen, waarop technisch meer begaafde trainers op voort kunnen bouwen. Welnu, dat is in het geval van Tijmen zeer goed gelukt.
Hij heeft zich goed kunnen herpakken na de teleurstelling, dat hij niet naar de Olympische Spelen in Beijing mocht, ondanks dat hij zich op eigen kracht heeft geplaatst. Zelfs niet als reserve!
Twee weken geleden werd de Leidse schaatser met Merijn Scheperkamp en Kai Verbij Europees kampioen Teamsprint. En nu dus Nederlands kampioen sprint.
Tijmen, van harte gefeliciteerd met je eerste individuele titel bij de mannen! En denk terug aan de essentie van je eerste schaatslessen: geniet ervan!

Geen opmerkingen: